1. Intimitate

Rosistem vă respectă intimitatea. Prin intermediul prezentei declaraţii/politici de confidenţialitate Rosistem vă oferă informaţii privind politica noastră de confidenţialitate şi deciziile pe care le puteţi lua în legătură cu felul în care datele dumneavoastră sunt colectate online şi procesate. Prezenta declaraţie se găseşte pe pagina noastră de pornire precum şi în subsolul fiecărei pagini Web Rosistem.

2. Prezenta Declaraţie de Confidenţialitate este valabilă pentru următoarele site-uri

Această declaraţie de confidenţialitate este valabilă pentru toate site-urile şi domeniile aflate în proprietatea Rosistem, cu excepţia că, o politică sau o declaraţie de confidenţialitate afişată pe site-uri Rosistem care sunt specifice unui anumit program sau serviciu Rosistem va fi aplicată în locul acestei declaraţii de confidenţialitate.

Pentru confortul şi informarea dumneavoastră site-urile Rosistem oferă legături către site-uri ale unor terţe companii. Utilizarea acestor legături implică părăsirea site-ului Rosistem. Rosistem nu controlează acele site-uri sau practicile lor de confidenţialitate, care ar putea să difere faţă de practicile Rosistem. Nu aprobăm şi nu facem afirmaţii privind site-urile terţelor companii. Declaraţia de confidenţialitate Rosistem nu acoperă datele personale pe care decideţi să le împărtăşiţi sau care sunt colectate de către respectivele terţe companii. Vă recomandăm să verificaţi politicile de confidenţialitate ale tuturor companiilor înainte de a le trimite informaţii personale.

3. Colectarea datelor personale

Pentru a vă oferi servicii de o calitate cât mai bună şi pentru a vă înţelege nevoile şi interesele, Rosistem colectează, exportă şi procesează date cu caracter personal după notificarea şi obţinerea aprobărilor corespunzătoare, precum şi cu depunerea oricăror documente cerute de autorităţilor de protecţie a datelor, acolo unde este cazul. De exemplu, atunci când comandaţi produse sau servicii, depuneţi cereri de credit instant, cereţi informaţii, vă abonaţi să primiţi materiale de marketing sau de suport, vă înregistraţi sau înregistraţi unul dintre produsele Rosistem, participaţi la concursuri sau sondaje de opinie sau depuneţi o cerere de angajare la Rosistem, vă vom cere să ne furnizaţi informaţii personale pentru completarea acestor tranzacţii. Tipul de informaţii personale pe care ni le furnizaţi pe aceste pagini ar putea să conţină informaţii de contact ca de exemplu nume, adresă, număr de telefon, adresă de poştă electronică; şi alte informaţii unice de genul nume de utilizator şi parole, informaţii de facturare şi de tranzacţii, preferinţe asupra produselor şi serviciilor, preferinţe de contact, studii şi locuri de muncă precedente, precum şi date privind posturile care vă interesează.

Dacă alegeţi să utilizaţi un program de recomandare a unui prieten de pe site-ul nostru, vă vom cere adresa de poştă electronică a prietenului dumneavoastră şi-i vom trimite acestuia in mod automat o invitaţie unică de a vizita site-ul. Rosistem utilizează şi stochează aceste informaţii numai în scopul de a trimite acest e-mail unic şi pentru a pune la dispoziţie o modalitate de blocare a mesajului de recomandare, acolo unde acesta există.

În plus la informaţiile pe care ni le furnizaţi, Rosistem poate de asemenea să colecteze informaţii în timp ce vizitaţi unul dintre site-urile Rosistem prin instrumentele noastre automate de colectare a datelor, care cuprind fişiere cookie, legături web încorporate sau alte instrumente de colectare a informaţiilor utilizate în mod obişnuit. Aceste instrumente colectează anumite informaţii standard care sunt trimise către site-ul nostru de către browser-ul dumneavoastră, cum ar fi tipul browser-ului şi limba folosită, ora de accesare şi adresa site-ului de la care aţi ajuns la un website Rosistem. Acestea ar putea de asemenea să colecteze informaţii cu privire la adresa de protocol de internet (IP), informaţii cu privire la fluxul de clicuri (de exemplu pagini pe care le-aţi vizualizat, legăturile pe care le-aţi accesat şi alte acţiuni în legătură cu site-urile Rosistem) şi informaţii despre produse. O adresă IP este un număr care îi este acordat în mod automat computeruluiu dumneavoastră de câte ori navigaţi pe net, permiţând serverelor să vă localizeze şi să vă identifice computerul. Computerele folosesc adrese IP pentru a comunica în Internet, permiţându-le utilizatorilor să navigheze şi să facă cumpărături. Este posibil ca Rosistem să folosească unele dintre aceste instrumente automate de colectare a datelor în legătură cu anumite mesaje electronice trimise de către Rosistem şi, astfel să colecteze informaţii folosind aceste instrumente atunci când deschideţi e-mail-ul sau accesaţi o legătură conţinută de acel e-mail.

Rosistem colectează de asemenea informaţii de la surse disponibile pe piaţă pe care le consideră credibile. Astfel de informaţii ar putea să cuprindă numele, adresa, adresa de poştă electronică şi date demografice. Informaţiile culese de către Rosistem de la sursele sale comerciale ar putea fi folosite împreună cu informaţiile colectate de Rosistem atunci când vizitaţi site-urile Rosistem.

4. Cum folosim informaţiile dumneavoastră

Informaţiile pe care Rosistem le colectează pentru înţelegerea nevoilor şi intereselor dumneavoastră ajută Rosistem să livreze servicii corespunzătoare şi adaptate nevoilor dumneavouastră. De exemplu, Rosistem poate utiliza informaţiile dumneavoastră pentru:

– a vă ajuta să finalizaţi tranzacţii sau comenzi;
– a comunica cu dumneavoastră cu privire la produse şi servicii;
– a vă oferi servicii şi suport;
– a vă ţine la curent cu serviciile şi beneficiile;
– a vă oferi oferte promoţionale personalizate;
– a selecta informaţi care să vă fie transmise;
– a pesonaliza unele site-uri Rosistem.
– a vă permite să luaţi parte la concursuri şi sondaje de opinie; şi pentru
– a lua legătura cu dumneavoastră în scopul unor cercetări de piaţă referitoare la produsele şi serviciile Rosistem.

5. Cum dezvăluim datele dumneavoastră

Rosistem nu va vinde, închiria sau concesiona altora informaţiile dumneavoastră personale decât cu excepţia unor situaţii descrise în această Declaraţie. Rosistem dezvăluie informaţii personale altfel:

Rosistem utilizează furnizori de servicii pentru a vă livra produse,servicii şi soluţii complete şi pentru a asista Rosistem în probleme de marketing şi comunicare. Furnizorii de produse şi servicii se obligă prin contract să respecte confidenţialitatea informaţiilor primite în numele Rosistem şi nu le este permis să utilizeze aceste date în alte scopuri decât in vederea prestării serviciilor in favoarea Rosistem.

Din când în când, Rosistem participă la iniţiative de marketing cu alte companii. În cadrul acestor iniţiative, anumite servicii Rosistem şi comunicări de marketing sunt livrate în acelaşi timp cu cele aparţinând altor companii. Unele dintre aceste servicii şi comunicări vă oferă alternativa de a dezvălui informaţiile dumneavoastră personale atât cu Rosistem cât şi cu alte companii care participă la aceste iniţiative. De exemplu, aţi putea să primiţi comunicări de marketing de la Rosistem şi alte companii sau aţi putea avea ocazia să vă înscrieţi online pentru produse software de la mai multe companii. Dacă optaţi pentru furnizarea informaţiilor personale numai către Rosistem, Rosistem nu va dezvălui aceste informaţii celorlalte companii care participă la această iniţiativă de piaţă. Dacă optaţi pentru comunicarea informaţiilor personale şi altor companii, acele informaţii personale vor fi utilizate conform regulamentelor de confidenţialitate a acelor companii.

Cu excepţia celor descrise în prezenta declaraţie, Rosistem nu va comunica informaţii personale nici unei alte terţe persoane fără permisiunea dumneavoastră, decât pentru:
(i) a răspunde cererilor de informaţii autorizate corespunzător din partea autorităţilor statului;
(ii) a se conforma oricăror legi, regulamente, citaţii, sau hotărâri judecătoreşti,
(iii) a ajuta la prevenirea fraudelor sau pentru a pune in aplicare sau proteja drepturile şi proprietăţile Rosistem;
şi
(iv) pentru a proteja siguranţa personală a angajaţilor Rosistem şi a terţelor persoane aflate pe proprietăţile Rosistem.

6. Protejarea intimităţii copiilor

Rosistem nu recurge în cunoştinţă de cauză la culegerea de informaţii de la copii sub 18 ani şi nu îşi adresează site-urile acestor copii. Recomandăm părinţilor şi tutorilor să adopte un rol activ în activităţile şi interesele online ale copiilor lor.

7. Accesul la informaţiile dumneavoastră şi exactitatea acestora

Rosistem face eforturi pentru a asigura corectitudinea înregistrării informaţiilor dumneavoastră personale. Am implementat tehnologii, procese de management şi politici în acest sens. Rosistem vă oferă mijloace de acces rezonabil la informaţiile dumneavoastră personale pe care le-aţi furnizat Rosistem cât şi posibilitatea rezonabilă de a revizui şi corecta aceste informaţii sau de a cere sa fie transformate în date anonime, blocarea sau stergerea, după caz. Pentru a vă proteja intimitatea şi siguranţa, vom face toate eforturile rezonabile pentru a vă verifica identitatea (parolă şi date de identificare a utilizatorului) înainte de a vă permite accesul la date.

8. Păstrarea informaţiilor dumneavoastră în condiţii de siguranţă

Rosistem îşi asuma cu seriozitate încrederea pe care o acordaţi. Pentru prevenirea dezvăluirilor neautorizate, pentru menţinerea acurateţii informaţiilor şi pentru asigurarea unei procesări corespunzătoare a informaţiilor, Rosistem foloseşte proceduri fizice, tehnice şi administrative corespunzătoare pentru protejarea informaţiilor pe care le colectăm.

9. Schimbări aduse acestei declaraţii

Dacă apar schimbări ale clauzelor declaraţiei de confidenţialitate Rosistem, declaraţia revizuită va fi publicată pe această pagină, cu menţionarea datei revizuirii. În cazul unor modificări substanţiale ale acestei declaraţii, vă vom putea anunţa şi prin alte căi, cum ar fi e-mail sau o postare a unui anunţ pe pagina noastră de start.

10. Protectia datelor cu caracter personal – actualizat conform regulamentului UE 2016/679 (GDPR)

Informatii generale

ROSISTEM.ro S.R.L. reprezentam operatorul in conformitate cu GDPR si, prin urmare, suntem responsabili pentru procesarea datelor descrisa mai jos. Pentru intrebari sau solicitari privind prelucrarea datelor, va rugam sa contactati responsabilul nostru pentru protectia datelor, ale carui date de contact le puteti gasi mai jos.

Puteti contacta responsabilul nostru pentru protectia datelor in orice moment utilizand datele de contact din pagina de contact.

Informatii cu privire la procesarea datelor

Vom procesa datele personale colectate prin intermediul formularului de inregistrare online a clientilor si, in cursul viitoarelor tranzactii comerciale, in scopul incheierii si executarii contractului. Aceasta prelucrare se bazeaza pe Art. 6 paragraful teza 1 litera b) GDPR.

Vom procesa toate datele dvs. personale care sunt colectate prin formularul de inregistrare online precum si prin plasarea comenzilor pe site-ul nostru si in timpul tuturor tranzactiilor comerciale viitoare, in scopul derularii relatiilor comerciale si a analizei datelor. De asemenea, va vom contacta in aceste scopuri prin e-mail, SMS sau telefon.

In scopurile mentionate mai sus, datele dvs. vor fi stocate in baza noastra de date si vor fi imbogatite cu date pe care le colectam din surse publice (ex. Registrul Comertului). Aceasta prelucrare se bazează pe Art. 6 paragraful 1 teza 1 litera f) GDPR.

Toate datele dvs. personale colectate prin formularul de inregistrare online a clientilor și pe parcursul tuturor tranzactiilor comerciale viitoare vor fi procesate de noi si in scopul de a va oferi informatii despre campaniile de publicitate si de marketing. Aceasta prelucrare se bazeaza pe Art. 6 paragraful 1 teza 1 litera f) GDPR.

Este necesar sa urmarim interesele noastre legitime pentru a va informa despre ofertele si serviciile noastre si de a extinde relatia cu clientii. In cazul in care ne-ati dat consimtamantul prealabil, vom utiliza, de asemenea, datele dvs. personale pentru a va furniza informatiile noastre prin e-mail, SMS sau telefon. Aceasta prelucrare se bazeaza in mod legitim pe Art. 6 paragraful 1 teza 1 litera a) GDPR.

Beneficiarii datelor

Pentru a atinge scopurile mentionate mai sus, utilizam furnizori de servicii, respectiv imputerniciti conform art. 28 GDPR, de exemplu furnizorii nostri de servicii pentru hosting, platforma si servicii de intretinere, furnizorii de servicii de curierat sau furnizorii nostri de servicii pentru trimiterea e-mailurilor si SMS-urilor, contactarea telefonica sau imprimarea de materiale publicitare personalizate.

Asiguram prin reglementari contractuale, ca acesti furnizori de servicii prelucreaza date cu caracter personal in conformitate cu legislatia europeana privind protectia datelor, pentru a garanta un nivel ridicat de protectie a datelor, chiar daca datele cu caracter personal sunt transferate intr-o tara in care se utilizeaza in mod obisnuit un alt nivel de protectie a datelor si pentru care nu exista nicio decizie de adecvare a Comisiei UE. Nu se efectueaza alte transferuri de date cu caracter personal catre alti destinatari, cu exceptia cazului in care detinem obligatia aceasta prin lege.

Pentru mai multe informatii despre protectia corespunzatoare a transferului international de date sau a copiei acestora, va rugam sa ne contactati.

Furnizarea Obligatorie/Voluntara de Date și Durata pastrarii acestora

Furnizarea urmatoarelor date este necesara pentru a putea incheia un contract cu dvs. si pentru a procesa inregistrarea clientului: numele clientului (= denumirea companiei dvs.), industria, forma juridica, adresa de facturare, numarul de telefon al companiei, cod fiscal (in ceea ce priveste clientii din UE: numar de inregistrare in scopuri de TVA), datele de identificare ale unei / unor persoane autorizate pentru achizitii (de exemplu proprietarul afacerii), functia persoanei autorizate pentru cumparare (de exemplu proprietarul afacerii sau cumparatorul), dovada existentei societatii dvs.

Restul datelor colectate in cadrul procesului de inregistrare a clientilor sunt furnizate de dvs. in mod voluntar. Nu sunteti obligati sa ne furnizati aceste date personale iar aceste date nu sunt o cerinta legala sau contractuala sau o cerinta necesara pentru a incheia un contract. Daca nu ne furnizati aceste date personale, acest lucru nu va avea consecinte asupra dvs. Datele dvs. personale vor fi stocate pana la momentul incetarii relatiei cu clientul, cu exceptia cazului in care avem obligatia legala de a stoca in continuare datele dvs. in scopul de a le prezenta autoritatilor publice, de exemplu autoritatilor fiscale. Stocarea si transferul datelor dvs. personale catre autoritatile publice in scopul indeplinirii unei obligatii legale se bazeaza in mod legal pe Art. 6 paragraful 1 teza 1 litera c) GDPR.

Drepturile dumneavoastra

Ca persoana vizata, puteti contacta responsabilul nostru pentru protectia datelor in orice moment si in mod gratuit, cu o notificare, folosind datele de contact mentionate mai sus in vederea exercitarii drepturilor dvs. in conformitate cu GDPR. Aceste drepturi sunt urmatoarele:

• Dreptul de a primi informatii cu privire la prelucrarea datelor si o copie a datelor procesate (dreptul de acces, articolul 15 GDPR),

• Dreptul de a solicita rectificarea datelor inexacte sau completarea datelor incomplete (dreptul de rectificare, art. 16 GDPR),

• Dreptul de a solicita stergerea datelor cu caracter personal si, in cazul in care datele cu caracter personal au fost facute publice, transmiterea informatiilor referitoare la solicitarea de stergere catre alti operatori (dreptul de stergere, articolul 17 GDPR),

• Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor (dreptul la restrictionare a procesarii, articolul 18 GDPR),

• Dreptul de a primi datele personale cu privire la persoana vizata intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit si mecanolizibil si de a solicita transmiterea acestor date catre un alt operator (dreptul la portabilitatea datelor, articolul 20 GDPR),

• Dreptul de a se opune prelucrarii datelor cu intentia de a inceta prelucrarea (dreptul la obiectie, articolul 21 GDPR),

• Dreptul de a retrage oricand un consimtamant dat in vederea opririi unei prelucrari a datelor care se bazeaza pe consimtamantul dvs. Retragerea nu va afecta legalitatea prelucrarii pe baza consimtamantului acordat inainte de retragere (dreptul de retragere a consimtamantului, articolul 7 GDPR),

• Dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere daca considerati ca prelucrarea datelor este o incalcare a GDPR (dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere, articolul 77 GDPR).

Datorita posibilelor modificari ale legislatiei, o modificare a acestor notificari privind protectia datelor poate deveni necesara. In acest caz, va vom informa despre astfel de modificări. In masura in care modificarile afecteaza o prelucrare care se bazeaza pe consimtamantul dvs., va vom solicita un nou consimtamant, daca este necesar.

11. Contactaţi-ne

Părerea dumneavoastră este importantă pentru noi. Dacă aveţi observaţii sau întrebări legate de politica noastră de confidenţialitate, contactaţi-ne folosind adresele poştale sau de e-mail prezente pe pagina de contact.