Dacă aveți un cod de bare care este format dintr-o serie de bare – unele mai subţiri, altele mai groase, cu aproximativ acelaşi spaţiu între ele, iar opţional înălțimea barelor să fie diferită, atunci este posibil să aveți un format de coduri de bare folosite în domeniul poștal.

Mai multe informații despre codurile de bare poștale găsiți pe www.barcode.ro.

 

Postnet

Formatul de cod de bare Postnet sunt coduri de bare folosite în serviciul poștal din SUA. Există 3 tipuri de coduri Postnet identificate prin A, C sau C’ care diferă în numărul de caractere ce pot fi codificate. Aceste coduri sunt bazate pe codurile ZIP folosite în SUA.

  • PostNet A – codifică 5 caractere
  • PostNet C – codifică 9 caractere
  • PostNet C’ – codifică 11 caractere

Pentru mai multe detalii accesaţi barcode.ro.

 

FIM – Facing Identification Mark

Formatul FIM este folosit în serviciul poştal din SUA pentru a mări viteza de procesare a corespondenței. Corespondența trece prin dreptul unui cititor de mare viteză care citește codurile de bare FIM și sortează corespondeța în funcție de cele 4 tipuri de coduri de bare de tip FIM (A, B, C, D).

FIM A – corespondență privată

FIM B – corespondență de tip business fără cod de bare Postnet

FIM C – corespondență de tip business cu cod de bare Postnet

FIM D – corespondență cu ștampilă dar fără cod de bare Postnet

 

Planet

Formatele de coduri de bare Planet sunt la fel ca și codurile de bare Postnet ce conțin ca prefix un cod ce indică dacă este necesară confirmarea corespodenței. Formatul Planet este format din 9 cifre și conține un caracter de control.

Pentru mai multe detalii accesaţi barcode.ro.

 

RM4SCC – Royal Mail

RM4SCC - Royal Mail

Formatul de cod de bare RM4SCC este un format de cod de bare folosit de serviciul poștal din UK. Formatul conține caracter de start/stop și un caracter de control. În momentul codificării toate caracterele sunt transformate în majuscule, iar caracterele cu coduri ASCII > 32 sunt convertite în X, iar caracterele cu coduri ASCII <= 32 sunt ignorate, inclusiv caracterul spațiu și enter.

Pentru mai multe detalii accesaţi barcode.ro.

 

4-State

4 State este similar cu formatul RM4SCC și este folosit în anumite ţări europene dar fără caractere de start/stop şi câteodată şi fără caracter de control.

 

Australian Post

Formatul de coduri de bare Australian Post este folosit de serviciul poştal din Australia şi foloseşte 4 variante de coduri folosind algoritmul de corecţie Reed-Solomon.
Cel 4 variante sunt:

  • Standard Customer code
  • Customer 1
  • Customer 2
  • Reply Paid coupon

Pentru mai multe detalii accesaţi barcode.ro.

 

Korean Postal Autority

Formatul de coduri de bare Korean Postal Authority este un cod format din 6 cifre ce reprezintă codul poștal și o cifră de paritate. Formatul Korean Postal Authority este folosit de serviciul poștal din Coreea.

Pentru mai multe detalii accesaţi barcode.ro.

 

InfoMail Barcode A (51 de bare)

InfoMail Barcode A folosește o variantă de cod de bare 4 State cu algoritmul de corecție Reed-Solomon. Codul de bare rezultat este format din 51 de bare din care 17 reprezintă codul, 12 reprezintă informația și 5 reprezintă codurile de corecție erori.

 

Japan Post

Formatul Japan Post este un format similar cu formatul 4 State cu caracterul de control modulo 19. Acest format este folosit în serviciul poștal din Japonia. Informația codificată este formată din 7 cifre ce reprezintă codul poștal și codul de adresă. În cazul în care codul de adresă este mai mic de 13 caractere, atunci pozițiile rămase sunt completate automat pentru a obține o lungime de 20 de caractere necesare acestui format de cod de bare.

 

Intelligent Mail (OneCode)

Intelligent Mail este un cod de bare folosit în serviciul poștal SUA folosit pentru serviciul poștal intern. Intelligent Mail poate codifica mai multă informație decât predecesorii săi Postnet și Planet. Intelligent Mail este cunoscut și sub numele de One Code sau 4-State Customer Barcode.

 

Deutsche Post

Codul de bare Deutsche Post este de fapt la bază un format de cod de bare Interleaved 2 of 5 din care derivă German Identcode și German Leitcode folosite de serviciul poștal din Germania. Se pot folosi 12 sau 14 cifre pentru codificare.

Pentru mai multe detalii accesaţi barcode.ro.

 

Italian Postal 2/5

Formatul de coduri de bare Italian Postal 2/5 este la bază un format Interleaved 2 of 5, excepție făcând modul de calcul a cifrei de control pentru care se aplică un algoritmul Interleaved 2 of 5 folosind modulo 10. Codul este format din 11 cifre și o cifră de control. Formatul este folosit de serviciul poștal din Italia.

 

Italian Postal 3/9

Formatul de coduri de bare Italian Postal 3/9 este codificat folosind algoritmul pentru codificarea formatului Code 39 cu excepția caracterului de control care este calculat de primele 8 cifre folosind un algoritm modulo 11. Caracterul de control specific formatului Code 39 nu este folosit. Formatul este folosit de serviciul poștal din Italia.

 

Swiss Post

Formatul Swiss Post este folosit pentru codificarea codurilor de bare folosite în serviciul poștal din Elveția.

 

Singapore Post

Singapore Post derivă din formatul 4-State și este un format de coduri de bare folosit în serviciile poștale din Singapore. Poate codifica cifre 0-9 și litere A-Z, precum și caracterele de start/stop.