OCR – Optical character recognition (Recunoașterea Optică a Caracterelor) reprezintă translatarea mecanică sau electornică a imaginilor cu scris tipărit sau printat (de obicei scanat) în text editabil.

OCR este un domeniu de cercetare în recunoașterea modelelor, inteligența artificială și vederea mecanică. Recunoașterea optică a caracterelor (folosind metode optice ca oglinzi și lentile) și recunoașterea digitală a carecterelor (folosind scanere și algoritmi pe calculator) au fost, inițial, considerate domenii diferite. Deoarece puține aplicații folosesc tehnici optice, termenul OCR include și procesarea digitală a documentelor.

Programele inițiale necesitau învățarea caracterelor (exemple ale fiecărui caracter) pentru a identifica un font specific. Astăzi există programe „inteligente” care au un grad mai mare de acuratețe, putând identifica majoritatea fonturilor. Unele programe sunt chiar capabile de a aranja textul pe coloane, imaginile și elementele non-textuale în pagină aproape identic cu sursa originală.

Mai multe informații găsiți pe website-ul nostru www.barcode.ro.